1: Geranium psilostemon og Festuca glauca. 2: Kentranthus ruber. 3: Linarea purpurea, eller purpurtorskemunn. 4: Trifolium incarnatum, eller blodkløver.

1: Geranium psilostemon og Festuca glauca. 2: Kentranthus ruber. 3: Linarea purpurea, eller purpurtorskemunn. 4: Trifolium incarnatum, eller blodkløver.

Jeg fikk en hyggelig hilsen fra en dame som lurte på om jeg kunne gi noen tips om valg av frø. 
Så her kommer noen forslag på planter som jeg er blitt glad i. Disse er også villige og lette å så og stelle i hagen.

Det er veldig mange av plantene her i besøkshagen som stammer fra frøpakker fra Chiltern Seeds

Det er mange med meg som er blitt begeistret for de forskjellige storkenebbene, og min favoritt ser du på bildet 1: Geranium psilostemon
Det blåaktige gresset har jeg kjøpt, men tidligere har jeg sådd maken. Dette heter blåsvingel, eller Festuca glauca
Den vevre, røde blomsten foran har søsteren min sådd av frø fra Impeca. Denne heter alunrot.
Bakerst på bildet ser du kongslys i knopp og sølvfargede blader på malurt. Disse to er sådd for mange år siden og plassert på andre steder i hagen. Plassen på bildet har de derimot funnet fram til selv.

Rundt roser er det ideelt med flere tiårige planter som lett frøsår seg selv. En av mine favoritter ser du på bilde 2: en sporeblomst ved navn Kentranthus ruber. Albaroser i front.

En annen som er like villig, er Linaria purpurea, eller purpurtorskemunn (bilde 3). Her er den avbildet sammen med Balldronningen av Hakadal. Den kommer også med lilla og rosa blomsterspir.

Blodkløvere (bilde 4) fikk jeg lyst til å så etter at jeg fikk øye på den i Drömparken i Enköping. Hvis du har lyst til å prøve den, så finner du frøene under navnet Trifolium incarnatum hos Chiltern Seeds. 

Beklageligvis tror jeg ikke du finner frø til disse fire plantene i en vanlig blomsterbutikk. Men ikke vær bekymret for å bestille over nettet, for slike som Chiltern Seeds er absolutt å anbefale.

1 Comment