Jeg tror jeg sier det hver vår, men det er vel lov å gjenta. Jeg synes jeg er så heldig som har hage! Nå er det helt fantastisk å kunne gå ut i hagen å få være en del av alt som spirer og vokser. Jeg storkoser meg med å pusle i hagen og også i år har jeg fått enestående hjelp av snille, flinke og flittige dugnadsdamer.

Jeg synes også vært har vært ypperlig. Det har kommet akkurat passe med nedbør så jeg har slippet å tenke på vanning. For to dager siden fikk jeg hjelp av mannen min til å trille ut de store pottene med fuchsia og engletrompet fra drivhuset. For nå håper jeg at det ikke kommer flere minusgrader på Toten heller. Jeg passet på en dag det var lett duskregn, så foreløpig ser det bra ut med de nyutflyttede.

Pinsedagene har jeg holdt på en del i kjøkkenhagen, så jeg har trillet ut grønnsaksplanter fra drivhuset. Jeg sådde salatløk, purre, rød grønnkål og en grønnsak som er en blanding av selleri og kruspersille i slutten av februar. Etter å ha spadde ned hønsegjødsel har nå plantene kommet på plass i de noe opphøyde sengene i kjøkkenhagen. I tillegg til disse plantene har jeg sådd gulrot, sukkererter, en del japaske grønnsaker og satt ned stikkløk av vanlig kepaløk og rødløk.

Hvert år er jeg så heldig å få halmballer fra snill bonde på Toten. Dette er de håndterbare kantede halmballene og ikke de enormt store, runde man ser rundt omkring på åkrene. Jeg er så fornøyd med å fylle "tomfåra" med halm. Da blir det så og si ikke noe ugras, og det er behagelig å gå og krabbe på

Når jeg jobber i hagen har jeg alltid praktiske, behagelig arbeidskær og er ofte nede på knær. Jeg er veldig godt fornøyd med klærne fra  Europris. Buksen er en helt alminnelig arbeidsbukse med masse praktiske lommer til alt jeg har med meg rundt. Det er egen lomme til den uunnværlige hagesaksen, en lomme til mobilen, en praktisk lomme til nøste for oppbinding og en lomme til tusj og merkepinner. Tenk hvor mange skritt jeg sparer når jeg slipper å hente hver av disse tingene når jeg trenger dem.

Alltid like hyggelig å bli inspisert av Solan, katten vår.

Jeg har ikke noen forsommerhage, og hagen vår åpnes derfor ikke før St. Hans. Det er ikke så mye blomstring ennå, men her er det plantet tre forskjellige alpeklematis sammen, to rosa og en blå.

Og her blomstrer en annen burgunder type av alpeklamatis bak en rødbladet vrihassel.

Dugnadsdamene har vært ektra flittige i år, så det er ektra mange pottede planter på plantefeltet. Bestemors villkirsebær er et syn om dagen.

Nå er alle epletrærne beskjært og snart alle hekkene. Jeg er også ferdig med gjødslerunden med kompost og hønsgjødsel.

Marikåpe og allium er i rute og jeg forsøker å være flink med å plante inn flere høstblomstrende stauder.

Da håper jeg at du er like glad i å pusle i hagen din som jeg er.

2 Comments