Jeg har de siste årene vært så heldig å få god hjelp av hageinteresserte med vårarbeidet i hagen. Cottage Garden er en raus hage, der det blir mange overskuddsplanter jeg gjerne deler med andre.

Det er også trivelig at flere synes det er interessant å se hvordan en Cottage Garden stelles og drives. Det er nok temmelig uvant for mange.

Jeg vil gjerne ha hjelp i vår også, men jeg tror jeg vil arrangere det litt annerledes. I stedet for å ha et par større dugnader, ønsker jeg heller å ha med meg et par medhjelpere om gangen og fordele det utover lengre tid. Som dere sikkert vet er det nesten litt vanskelig å administrere en flokk. Jeg tror det blir triveligere og jeg får mer kontakt med hver og en av dere.

Disse to bildene i dette innlegget viser litt hvordan hagen gjøres klar for sommeren på Fredholm. Jeg fryder meg hvert år over å krabe rundt og finne små spirer av stauder. De tørre bladene får ligge. De hindrer ugras, holder på fuktigheten i bedet og blir etter hvert omdannet til næring for plantene.

Så kan du tenke deg noen timers jobbing i hagen, får du gjerne med deg noen villige Cottage Garden planter hjem som takk. Sende meg gjerne en mail om hvilke datoer som kan passe for deg, så kontaker jeg det etter hvert som jeg ser hvor stor interesse det er. Det er like aktuelt med hverdager som helger både formiddager og kvelder.

På tampen må jeg fortelle at jeg ble så glad når jeg leste Finn Schjølls blogginlegg. Les det gjerne her:

http://finnschjollblomster.no/gronne-planter/herlige-lunefulle-og-generose-april/

 

6 Comments