Hver tid sin sjarm. Selv om det kan være strabasiøst med snø og litt kulde, kan hver årstid oppleves posistivt. Her på Toten har vinteren så langt vært grei for hagen (håper og mener jeg). Før de kaldeste dagene fikk hagen den flotteste, letteste dynen den kunne få av vakre snøkrystaller. Ettersom jeg gjør minimalt med forberedelser i hagen før vinteren, håper jeg derfor på dette snødekket. Noe av de få tingene jeg gjør, er å få alle potter i hus samt legge ned de største ramblerrosene. Jeg rakk akkurat å dekke de med strie før snøen kom.

Ettersom jeg endelig har tatt steget å be om permisjon fra verktøykonstruktørjobben min, har jeg tid til å glede meg over blant annet fuglene i hagen. Nå som snøen og kulden gjør det vanskelig for dem er det trivelig å passe på at det hele tiden er mat å finne i den gamle syrinen etter bestemor. I en hage på lag med naturen er jo fuglene viktig. Det beste utvalget finner du hos Europris

Tiden er også ideel for "armchair gardening". Kos deg med frøkataloger og pass på å bestill så tidlig at frøene kan såes på riktig tid. Men husk på å vente med å så om du ikke har mulighet til å gi nok lys i forhold til varme til de små spirene.

Har du husket å se til plantene du har i vinteroppbevaring frostfritt? Er temperaturen passe? Er de passe fuktige? Det er i tidligste laget å sette de til driving. I alle fall om du ikke har ekstra lys. Foreløpig ser overvintringen av mine planter bra ut, selv om de fikk snev av frost før jeg fikk de i hus. Veldig trivelig å rusle blant plantene å se små spirer. Med varme i ovnen, kan det godt snø ute. Jeg stortrives med søm av ny sommerkjole. Gleder meg til våren!

Comment