håndquilt
helens-sommerkjole

Jeg syns håndquiltede tepper er utrolig fine, og dessuten passer de perfekt inn i en cottage garden. Derfor selger jeg også slike i Cottage garden-shopen. Men jeg måtte jo prøve meg på et selv. 

Med stor lidenskap for alt som er laget av ull, ville jeg ha ullvatt mellom lagene. Og fordi jeg liker tykke, boblende quilter la jeg også et dobbelt lag med ullvatt.

Motivet i midten begynner å bli en gjenganger på mange av håndarbeidene mine. Dette består av linstoff med litt heklet, litt hardangersøm og litt annet broderi. Stoffet foran og bak er som vanlig kjøpt på Kjolesenteret på Lillo. Baksiden er rett og slett det myke og behagelige skinkelerretet, og kanten rundt er av den utslitte sommerkjolen min som du ser på bildet til venstre.

 

håndquiltet-teppe

For en erfaren quilter er nok ikke tepper mitt helt etter boka. Blant annet sleit jeg litt med å få til stingene – disse er etter den visuelle profilen min, men det er jo utrolig hva man kan finne ut av på YouTube.
Jeg visste heller ikke at det fantes merkepenner, beskyttelse for fingrene og spesiell tråd, men dette fikk jeg god hjelp av Northern Quilts til å finne ut av.

Så tusen takk til alle gode hjelpere – dette blir nok ikke mitt siste håndquiltede teppe.

6 Comments