Hva bør du så?

Jeg fikk en hyggelig hilsning fra Kari som lurte på om jeg kunne gi noen tips om valg av frø. Så her kommer noen forslag på planter som jeg har blitt glad i. De er villige og lette både å så og stelle i hagen.

Det er veldig mange av plantene på Fredholm som stammer fra en frøpakke fra Chiltern Seeds. Det er mange med meg som har blitt glad i de forskjellige storkenebbene, og her er min favoritt: Geranium psilostemon. Det blåaktige graset har jeg kjøpt, men har tidligere sådd maken. Det er blåsvingel, Festuca glauca. Den vevre røde blomsten foran har min søster sådd av frø fra Impecta. Det er alunrot.

Bakerst er kongslys i knopp og sølvfargede blader på malurt. De to sistnevnte er sådd for mange år siden og plassert på andre steder i hagen. Akkurat denne plassen har de funnet fram til selv.

 

Mange toårige planter som har lett for å frøså seg selv, er ideelle rundt roser.

Dette er en av mine favoritter, sporeblomst Kentranthus ruber.

Her ser du den bak en albarose.

 

 

 

 

Og her ser du den langs stien mot lysthuset

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En annen som er like villig er purpurtorskemunn, Linaria purpurea. Her er den sammen med ‘Balldronningen av Hakkadal’. Den kommer både med lilla og rosa blomsterspir.

 

 

 

 

 

Blodkløver fikk jeg lyst til å så etter at jeg så den i Drömparken i Enköping. Har du lyst til å prøve finner du frøene som Trifolium incarnatum hos Chiltern Seeds.

Håper noen av disse ser interessante ut. Dessverre tror jeg ikke du finner frø i en vanlig blomsterbutikk til disse. Men være ikke redd for å bestille over nett til for eksempel Chiltern Seeds. Det er absolutt å anbefale.

 

5 tanker om “Hva bør du så?

 1. Takk, Helen! Dette er inspirerende lesning en kald februarsøndag; fine forslag, og fint at du viser bilder også, de er så flotte! Jeg sitter her med kaffekoppen og frøbestillinger, og drømmer om vår og tælefri jord, og alt vi har i vente :)

 2. Mange fine frøforslag du kommer med. Jeg har den rosa linariaen, men visste ikke at den fantes i lilla også. Jeg synes de er så fine, så nå må jeg lete etter frø av den lilla :-)
  Ha en fin søndag!

 3. Tusen takk for veldig gode tips Helen !! – Elsker denne bloggen din … og deg ;-)
  Sitter i disse dager klistret foran skjermen i søken etter nye spennende frø. Var det forresten liv i valmuefrøene du fikk med fra meg ?

 4. Takk for nyttig artikkel og som alltid svært profesjonelle, inspirerende og skjønne bilder! Du har så god smak, Helen, du har virkelig «the touch». Gleder meg til neste blogginnlegg fra deg.

  Vennlig hilsen
  Ingvill Egeli

 5. Hei Helen!
  Så herlig navn den hadde «Balldronningen av Hakkadal»! Ja, det er fint med tips om hva man kan så, og det er tiden for å begynne og tenke på det nå! Ønsker deg en fin vinteruke!

  Klem Cathrine :-)